De Heren Softbal Fastpitch van Alcmaria Victrix hebben zich dit seizoen geplaatst voor de Europese Supercup. Een bijzondere prestatie, nog niet eerder behaalde een Alkmaars team dit toernooi. Van 24 t/m 29 augustus 2020 is het zover, dan reist het team af naar Praag, Tsjechië. En daar is geld voor nodig. En dus staat 2020 in het teken van crowdfunding.

Aan de start van dit seizoen besloot het ambitieuze team een andere koers in te slaan, met als doel nummer 1 van Nederland te worden. Er werd keihard getraind en ervaren coaches in huis gehaald. Dat wierp zijn vruchten af: na een succesvol en ongeslagen seizoen speelden ze afgelopen oktober het finale-weekend tegen Quick Amersfoort. Helaas viel het geluksdubbeltje in de beslissende wedstrijd de andere kant op, maar met zilver op zak plaatsten de Alkmaarders zich toch voor Europa.

De Europese Supercup is te vergelijken met Champions league van het voetbal, waarin geen landen maar clubs het tegen elkaar opnemen. Eind augustus reizen zo’n 21 teams vanuit heel Europa af naar het softbalwalhalla Praag.
Een titelfavoriet is nog niet aan te wijzen, maar zeker is dat Alcmaria eind augustus met 17 spelers, coaches en staf richting Praag gaan. Aankomend jaar staat in het teken van crowdfunding, er is € 30.000,- nodig. Met o.a. een benefiet-diner, sponsoring, koningsdagmarkt, bingo, een eigen bijdrage en een grote crowdfundingcampagne op https://wijgaaneuropa.in hopen de heren hun Europese droom te verwezenlijken.